CFD Mäklare

Bästa CFD MäklareAll handel med CFDs sker genom en CFD mäklare. Valet av CFD mäklare är viktigt och det finns en del grundläggande faktorer som man bör ta hänsyn till.

Nedan går vi igenom vad man ska tänka på innan man väljer mäklare.

Bästa CFD Mäklare Sverige

Bästa CFD Mäklare för handel med CFDs i SverigeHär hittar ni bästa mäklare för handel med CFDs i Sverige.

 

XM Recension

Hos XM hittar ni en riktigt bra CFD tjänst som är licensierad för handel i Sverige och EU av FCA i Storbritannien. Deras sajt finns på svenska med goda möjligheter till utbildning och träning. Ni får tillgång till ett CFD konto där ni kan välja mellan en stor mängd olika underliggande tillgångar.

Ni kan handla med valutor, råvaror, index och aktier. XM erbjuder också väldigt bra handel med Bitcoin och andra kryptovalutor som Ripple, Litecoin och Dash. XM erbjuder mobil CFD handel i form av en riktigt bra CFD app som ni kan ladda ner till er iPhone, Android, iPad och andra surfplattor.

Besök XM

AvaTrade Recension

AvaTrade erbjuder en modern och pålitlig CFD tjänst. AvaTrade är licensierade av Irlands centralbank för handel inom EU och i Sverige. Ava erbjuder en bra signup bonus för CFD handel online och ni får tillgång till en riktigt bra CFD plattform där ni kan utföra er handel.

Deras utbud av underliggande tillgångar är brett och ni kan även handla med kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin och Ripple. För mobil CFD handel erbjuder AvaTrade en bra app för iPhone, Android, iPad och andra surfplattor.

Besök AvaTrade

Markets Recension

Hos Markets kan ni handla med råvaror, aktier, index och valutapar. Dom erbjuder över 2000 olika underliggande tillgångar för handel med CFDs. Markets är reglerade för handel i Sverige och inom EU av CySEC.

Ni kan handla via deras web baserade handelsapplikation eller så kan ni ladda ner deras CFD app till er mobil (iPhone, Android) och surfplatta.

Besök Markets

Att Välja CFD Mäklare

CFD Mäklare ChecklistaNedan hittar ni en djupgående genomgång av samtliga faktorer man bör gå igenom när man väljer CFD mäklare.

Är Mäklaren Licensierad

Det första man bör ta hänsyn till är om CFD mäklaren är licensierad. Är mäklaren licensierad så återges alltid licensnummer samt utfärdande organisation på mäklarens hemsida. Vanliga organisationer som utfärdar licens för CFD handel är CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) och FCA (Financial Conduct Authority). Vissa CFD mäklare har också licens för handel utfärdade av centralbanker i olika länder. Ni kan alltid dubbelkolla mäklarens licensnummer på respektive organisations hemsida.

Underliggande Tillgång

Varje mäklare erbjuder ett unikt utbud av olika underliggande tillgångar. Är ni intresserade av de vanligaste valutaparen som EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CHF så finns dessa hos de flesta mäklare. Detsamma gäller de vanligaste råvarorna som Olja och Guld. Även alla större aktier på de amerikanska börserna samt större aktie index som NASDAQ, SP500, DAX, NIKKEI etc finns.

Men om ni är intresserade av lite ovanligare underliggande tillgångar som exempelvis EUR/SEK, USD/SEK och andra valutapar med svenska kronor så bör ni kolla mäklarens hemsida för att försäkra er om att just er favorit underliggande tillgång erbjuds. Detsamma gäller vissa råvaror och framförallt svenska aktier och index. Dessa erbjuds inte hos alla mäklare.

Metoder för Insättningar och Uttag

Detta är ju så klart viktigt. Insättningar kan vanligtvis göras med de vanligaste betal och kreditkorten. Uttag görs oftast med samma metod som ni gjort er insättning men inte alltid. Vissa mäklare utför uttag med exempelvis banköverföring. Vill ni göra era insättningar / uttag med online betalningsmetoder som Paypal, Skrill och Neteller etc så måste ni försäkra er om att er mäklare erbjuder dessa metoder. Ni hittar tillgängliga insättnings och uttags metoder på mäklarens hemsida.

Spread

Spread är skillnaden mellan köp och sälj kurs för en underliggande tillgång. Spread skiljer sig ofta från mäklare till mäklare. För de vanligaste underliggande tillgångarna är de ofta lika men det kan skilja sig även här. En liten spread är positivt för er som investerare medan en större spread är sämre.

Avgift

Om ni behåller er position öppen över natten tar mäklaren ut en avgift. Denna avgift skiljer sig också beroende på vilken mäklare ni väljer. Om er investering är en mindre summa pengar så är denna avgift liten och inte en så stor faktor när ni väljer mäklare. Men om ni ska investera större belopp så bör ni ta reda på vad avgiften är hos er mäklare.

Utbildningsmaterial

Utbildningsmaterial för CFD handelMängden och så klart kvalitén på utbildningsmaterial säger mycket om mäklaren. En mäklare som erbjuder ett brett och välsammansatt utbildningsmaterial är vanligtvis en seriös och välfungerande mäklare. Detta är en bra tumregel att ha i åtanke när man väljer mäklare oavsett hur mycket man kan om CFD handel när man börjar.

Om ni har liten erfarenhet av CFD handel så är denna punkt så klart extra viktig. Ett riktigt bra utbildningsmaterial omfattar skrivna lektioner och fakta sektioner men också e-böcker och video guider. Det är inte alltid så att allt material finns på svenska. Oftast finns det skrivna material på svenska. Det är mer ovanligt att video lektioner och e-books erbjuds på svenska. Dessa finns dock alltid tillgängliga på engelska.

Risk

Vilka hjälpmedel erbjuder mäklaren för att ni ska kunna begränsa er risk? Exempel på hjäpmedel är olika former av stop-loss, margin call, marginal övervakning och stop-out. Ha alltid i åtanke att ni i slutändan är fullt ansvarig för er egen risk. Mäklaren garanterar inte att de hjälpmedel som erbjuds alltid aktiveras. Det finns situationer när kurser förändras i sådan takt att exempelvis stop-loss inte kan utföras.

Ni är alltid ansvarig för er risk och det kan uppstå situationer där ni inte har täckning på ert konto och er förlust kan överstiga er insats. Ni blir då skyldiga mäklaren den summa som saknas på ert konto. Detta är extremt viktigt att alltid ha i åtanke. Handel med CFDs och hävstångshandel i allmänhet är alltid förenat med hög risk.

Analysverktyg och Nyheter

Analysverktyg och nyheter har betydelse för er framgång inom CFD trading. Ta därför gärna en extra titt på denna delen hos er mäklare.

Kundsupport

Detta är också en viktig del. En hjälpsam och kunnig support är en central funktion hos en välfungerande CFD mäklare. Om ni upplever brister hos er mäklare vad gäller kundsupport så byt mäklare.

Mobil CFD Handel

Mobil CFD Handel - CFD App för iPhone, iPad, AndroidSamtliga mäklare på sajten erbjuder mobil CFD handel. Ni kan alltså ladda ner deras CFD app och handla i er iPhone, iPad och Android samt andra surfplattor. Om det är viktigt för er att kunna handla via er mobil eller surfplatta så rekommenderar vi att ni laddar ner mäklarens CFD app och provar den innan ni börjar handla för riktiga pengar. Med ett demo konto så kan ni kostnadsfritt ladda ner CFD appen.

 

CFD Handel Online Guide - Om Oss

CFDHandel.nu är en Svensk guide till CFD handel på nätet. Vi förklarar i detalj vad CFDs är, hur handel med CFDs fungerar och var man hittar de bästa CFD mäklarna för handel med CFDs i Sverige och EU.

Meny: CFD Handel Online | Bästa CFD Mäklare

Riskvarning

CFD Risk VarningCFD handel är hävstångshandel och innebär väldigt stora risker. Ni kan förlora mer än er insats. Det är otroligt viktigt att alltid ha detta i åtanke när ni handlar med CFDs.

CFD handel innebär stora kursrörelser på kort tid. Handel med CFDs och hävstångshandel i allmänhet är spännande och erbjuder stora möjligheter. Men tänk alltid på att det är svårt att göra sunda beslut när adrenalinet pumpar och vinsterna hägrar.

Ha alltid dessa två väldigt enkla råd i åtanke när ni handlar:

  • Spekulera aldrig för pengar som ni inte har råd att förlora.
  • Ha alltid en förutbestämd strategi om hur ni ska agera vid olika kursrörelser

Läs på ordentligt om den underliggande tillgång som ni ämnar handla med innan ni ger er in i handeln. Det är så klart också väldigt viktigt att ni vet exakt hur CFD handel fungerar innan ni börjar handla för riktiga pengar. Om ni följer dessa råd så har ni goda chanser att bli en framgångsrik CFD trader.

Lycka Till och Kör Hårt med er CFD Handel!